menu Меню
Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Навчально-наукового інституту педагогіки і психології
Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка

29 лютого 2024 року кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Юрієм Косенком було проведено відкрите лекційне заняття зі здобувачами 0021 академічної групи спеціальності 016 Спеціальна освіта (Олігофренопедагогіка. Логопедія) з освітнього компоненту «Спеціальна педагогіка з історією» на тему: «Навчання і виховання осіб з порушеннями інтелектуального розвитку в Україні в різні хронологічні періоди».

На онлайн-занятті були присутні завідувач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, доктор педагогічних наук, професор Оксана БОРЯК та кандидат педагогічних наук, доцент Олександр КОЛИШКІН.

Лектором було розкрито питання щодо організації допомоги особам з психофізичними порушеннями в давньоруський період; висвітлено проблему організації допомоги особам з порушеннями в розвитку в Україні з ХVІ до середини ХІХ століття; детально розглянуто питання пов’язане з організацією навчання дітей з порушеннями інтелекту в Україні; розкрито систему навчання учнів з порушеннями інтелектуального розвитку в радянській Україні з 1917 по 1945 роки; охарактеризовано розвиток спеціальної освіти в другій половині ХХ століття та в період незалежності.

Календар подій