menu Меню
Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Навчально-наукового інституту педагогіки і психології
Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка

27 жовтня 2023 року канд. пед. наук, доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Олександром КОЛИШКІНИМ було проведено відкрите лекційне заняття

зі студентами 0021 групи спеціальності 016 Спеціальна освіта (Олігофренопедагогіка) з навчальної дисципліни «Лікувальна фізична культура в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами» на тему: «Корекція природних рухів у дітей з особливими освітніми потребами засобами лікувальної фізичної культури». На онлайн-занятті були присутні завідувач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, доктор пед. наук, професор Оксана БОРЯК, доктор пед. наук, професор Тетяна ДЕГТЯРЕНКО, канд. психол. наук, доцент Анна ЧОБАНЯН.

Лектором було розкрито особливості процесу корекції природних рухів у дітей з особливими освітніми потребами, визначено дидактичні правила до підбору фізичних вправ, запропоновано фізичні вправи для корекції ходьбі, бігу, стрибків, лазіння, метання, вправи для розвитку дрібної моторики рук у даних дітей.

В ході викладання навчального курсу лектором було продемонстровано презентаційний матеріал, який вдало використовувався під час висвітлення питань лекційного заняття. Вміння володіти студентською аудиторією: застосування психологічних прийомів утримання уваги слухачів дозволили лектору здійснити на занятті зворотний зв’язок. Вміння володіти слухацькою аудиторією, динамічність, образність мовлення викладача сприяли реалізації мети лекції.

Заняття було проведене на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержало схвальні відгуки, зокрема відзначено професіоналізм та широку ерудицію лектора, вміння зосередити увагу слухачів на головних положеннях матеріалу лекції.

Календар подій